Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi

Mantar, besleyici ve lezzetli bir sebze olarak sofralarımızda sıkça yer alıyor. Üstelik fırında pişirildiğinde, aroması daha da belirginleşip kaşarla buluştuğunda ortaya harika bir lezzet çıkıyor. İster atıştırmalık olarak ister ana yemek olarak tüketebileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için de harika bir seçenek olacak.

Fırında Kaşarlı Mantar Malzemeleri Nelerdir?

  • 500 gram mantar
  • 1 su bardağı rendelenmiş Yörsan taze kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Taze kekik veya kurutulmuş kekik (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber

Fırında Kaşarlı Mantar Nasıl Yapılır?

  1. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
  2. Mantarları temizleyip, sap kısımlarını çıkarın. Mantarları yıkamak yerine nemli bir bez yardımıyla temizlemek, fazla su emmelerini önleyecektir. Bunun yerine dış kabuğunu da soyabilirsiniz.
  3. Mantarları bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, isteğe bağlı taze veya kurutulmuş kekik, tuz ve karabiber ekleyerek güzelce karıştırın. Mantarların bu harika lezzetleri emmesi için birkaç dakika dinlendirin.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya tepsinizi hafifçe yağlayın. Hazırladığınız mantarları tepsiye yayın.
  5. Mantarların üzerine rendelenmiş Yörsan kaşar peynirini serpiştirin. Kaşarın mantarların her birine eşit miktarda dağıldığından emin olun.
  6. Hazırladığınız mantarları önceden ısıttığınız 180 derece fırında, kaşar eriyene ve üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Bu genellikle yaklaşık 15-20 dakika sürebilir, ancak fırınınızın özelliklerine göre süre değişebilir.
  7. Fırından çıkan sıcak mantarları sıcak olarak servis edebilirsiniz. Eğer isterseniz yanında taze kekik veya maydanoz gibi yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.

Misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz bu atıştırmalık, aperatif bir seçenek olabilir ya da ana yemeklerinizin yanında harika bir tamamlayıcı olarak servis edilebilir.

Tarifin bu aşamalarını takip ederek, fırında kaşarlı mantarları evinizde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun. 🙂

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *